10.11.2014

Livet ombord en brønnbåt


Arbeidshesten På fredag fikk Harøy-rederiet Rostein levert nybygget «Ro Arctic». Men hvordan er livet ombord på brønnbåtene, oppdrettsnæringens uunnværlige arbeidshester? Av Aslak Berge
Kategori: General
Postet av: akvavisning

De spiller en uvurderlig rolle ved smoltlevering, avlusing og å bringe matfisk til slakteriene. De kjører døgnkontinuerlig, i all slags vær, for å holde i gang 40 milliarders næringen som norsk oppdrett har vokst til å bli.Men hvordan arter livet seg ombord på disse båtene?

 

Gammel traver

Fotograf Thomas Hammerø har laget denne videoen som skildrer livet ombord på en annen av Rosteins brønnbåter, nemlig, ja, akkurat, «Rostein». Videoen er laget i desember 2013 i Troms, hvor rederiet har kontrakt for Lerøy Aurora.

Brønnbåten «Rostein» er bygget i 2001, og er etterhvert blitt en ganske så erfaren arbeidshest. Med en lengde på 54 meter og brønnkapasitet på 1.050 kubikkmeter er båten blant de minste i flåten til Harøy-rederiet.

 

Storrederi

Rostein AS er et familieeid rederi med hovedkontor i Sandøy kommune, og utgjør en viktig del av det verdensledende brønnbåt-clusteret i Møre og Romsdal. Selskapet er med sine 11 moderne brønnbåter et av de ledende rederiene i verden for transport av levende laks. Hovedmarkedet er oppdrettsnæringen i Norge.

Finn visningsanlegg

Her kan du finne ditt visningsanlegg for havbruk